środa, 26 lutego 2014

Pasta z kurczakiem

Pasta dla wielbicieli lekko śródziemnomorskich smaków, zniknęła jako pierwsza z trzech podanych równocześnie, zupełnie różnych od siebie. W środku oliwki, suszone pomidory, korniszony, czosnek no i kawałki smażonego kurczaka. Bazą smarowidła może śmietankowy twarożek, dowolny ulubiony, a ostatecznie nawet gęsty, przeznaczony do serników. 




 
składniki: 

- 30 dkg smarownego twarożku śniadaniowego (można zblendować twaróg z dwiema łyżkami śmietany)
- łyżka pasty pomidorowej
- usmażona pierś z kurczaka lub kawałki pieczonego np. z obiadu
- 2-3 ząbki czosnku
- kilka oliwek
- 3-4 suszone pomidory w oleju
- kilka korniszonów lub 2-3 ogórki konserwowe
- dwie łyżki posiekanego koperku 
- sól, pieprz, nieco chilli, łyżeczka suszonego oregano i suszonej lub posiekanej,świeżej bazylii

Kurczaka, oliwki, pomidory i ogórki drobno pokroić, wymieszać z twarożkiem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem i koperkiem.  

Mówię Wam - niebo na talerzu:) 

4 komentarze :

  1. robiłam już wiele past ale z kurczakiem nigdy ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja kiedyś robiłam z kurczaka, ale nie do końca mi smakowała. Może dlatego, że był gotowany ;) Chętnie wypróbuję Twój przepis ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. nie spotkałam się jeszcze z tą pastą, ale zaciekawiłaś mnie :)
    Jeśli tylko nie zapomnę, wypróbuję!

    OdpowiedzUsuń

Bardzo lubimy czytać Wasze komentarze!


Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
/* */