wtorek, 1 kwietnia 2014

Jajka faszerowane łososiem

Przystawka dobra na wielkanocne śniadanie i na inne okoliczności, bo jajka zazwyczaj wszyscy lubią. A w Wielkanoc podobno jeść je należy, by zapewnić sobie dostatek i witalne siły odrodzić. Mam w pamięci słowa znajomego, który lubi mawiać o teściowej, że nawet wielkanocne jajko potrafi zepsuć kaparem albo jakimś innym wynalazkiem. Od czasu do czasu miewam i to na uwadze, bo może faktycznie w prostocie siła i  chrzan czy majonez czasem wystarczą. Ale póki co, wędzony łosoś na tapecie i jajka nim nafaszerowane zajadamy ze smakiem.




składniki: 

- 10 jajek
- 100 g wędzonego łososia
- duży ogórek konserwowy
- pęczek koperku
- dwie łyżki majonezu
- dwie łyżki jogurtu
- sól, pieprz, ostra papryka do smaku

Jajka ugotować na twardo, wyjąć żółtka, rozgnieść widelcem. Łososia, ogórek i koperek drobno pokroić. Dodać do żółtek, wymieszać wszystko z jogurtem, majonezem i przyprawami. Wypełnić białka farszem.



Mówię Wam - niebo na talerzu:)

5 komentarzy :

  1. Ślinka mi pociekła, fajnie wyglada ta przystawka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. na pewno! Widać po farszu-jajka sam w sobie mają genialny smak, a co dopiero jak poda się je z takimi dodatkami! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. zrobiłam, doskonałe :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo lubimy czytać Wasze komentarze!


Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
/* */